צור קשר מידע נוסף אימון אישי סדנאות קלפים ראשי
"דמות מפתח" - ערכת קלפים לעיסוק והתמודדות עם הפרעות קשב וריכוז והתנהגויות במצבי חיים שונים.
ערכת הקלפים מכילה:

72 קלפים המציגים התנהגויות ומחשבות במצבי חיים שונים וכמו כן מתארים מאפיינים בולטים של הפרעת קשב וריכוז.

ערכת הקלפים מאורגנת לפי שבע קטגוריות, כאשר כל קטגוריה מסומנת בצבע שונה.

רשימת היגדים המותאמת לכל קלף.

חוברת רעיונות לעבודה עם הקלפים והסברים.

קופסת אחסון ותיק נשיאה.

קלפי "דמות מפתח":
רבים הם כלי האימון והטיפול בילדים ובמבוגרים. כחלק מ"ארגז הכלים" שמחזיק ברשותו המטפל/ מאמן, ניתן למצוא את הקלפים.
ערכת קלפים זו נולדה מתוך הצורך להרחיב את עזריו וכליו של המאמן והמטפל בעיקר בהפרעות קשב וריכוז, והיא ייחודית בכך שמביאה לידי ביטוי באמצעות איורים ממוקדים את מאפייני התופעה, המחולקים בהתאם לקטגוריות השונות.

קלפי "דמות מפתח", מאפשרים למתאמן/ מטופל להתייחס למצבים,רגשות ומחשבות המתוארים בבהירות על גבי הקלף באמצעות מנגנון ההשלכה. כלומר, לדון במצב כלשהו ובעצם להשליך מתוך חייו, רגשותיו ותחושותיו שלו עצמו.

באמצעות הקלפים ניתן לדובב ביתר קלות את המתאמן לאפשר לו לספר על קלף מסוים, על סיטואציות שבו המתאמן לא צריך במישרין לחשוף את דעותיו ורגשותיו ולמעשה להרחיב את הרפרטואר התקשורתי.

קלפי "דמות מפתח", באמצעות סגנונות הדמויות, טווח גילאי הדמויות הרחב, הבעות הפנים והצבעים, מחברים את המתאמן/ מטופל לתחושות האינטואיטיביות והלא רציונאליות שבו.

המאמן/ מטפל בנוסף למתואר אוסף מסרים, הבעות ושפת גוף מצד המתאמן/ מטופל על ידי צפייה בו, כאשר בוחר את הקלפים.

ההורים כדמויות מפתח בחיי ילד ADHD
לרכישת הערכה

בקלפי "דמות מפתח", המאמן והמתאמן יכולים לשלב במפגשיהם למידת סיטואציות ומצבים חברתיים באמצעות שימוש בדימויים ומטאפורות השאובים מהקלפים וכמובן להרחיב את המודעות העצמית של המתאמן/ מטופל לדעותיו, מחשבותיו שלו ושל סביבתו.

התמודדות עם בעלי הפרעת קשב וריכוז באמצעות ערכת קלפי "דמות מפתח":
הפרעת קשב וריכוז, או בשמה הלועזי,Attention Deficit Hyperactivity Disorder, הינה הפרעה שכיחה בקרב האוכלוסייה בכלל ובילדים בפרט. ההפרעה מתאפיינת בקושי בוויסות קשב ומיקוד בריכוז. ניתן למצוא רקע גנטי לתופעה.
כיום, השיח על התופעה והטיפולים רבים ומגוונים, החל בטיפול רפואי ועד אימון להתמודדות עם הפרעת קשב וריכוז עם ובלי היפראקטיביות.

ערכת קלפים זו באה לתת מענה לעוסקים בהפרעה, בין אם אלו מאמנים, מרצים, יועצים ומטפלים שונים, בין אם אלו סטודנטים ופרטים המעוניינים ללמוד על ההפרעה או מרצים המשתמשים בקלפים כאמצעי הוראה, וכמובן לאלו המתמודדים עם הפרעת קשב וריכוז בחיי היומיום - הורים ובעלי הפרעת קשב וריכוז באשר הם. ערכת הקלפים מעבר להיותה כלי עבודה מבהירה לאלו המתמודדים עם הפרעת קשב וריכוז, כיצד נתפסות סיטואציות בחיים בעיניהם של בעלי הפרעת קשב וריכוז.

ניתן לחלק את מאפייני של הפרעת קשב וריכוז לכמה תחומים עיקריים, בערכה זו חולקו המאפיינים לשבע קטגוריות,כאשר כל קטגוריה מאגדת התנהגויות ומחשבות הרלוונטיות לתחום. חשוב ביותר להדגיש כי המאפיינים באים לידי ביטוי בחלקם, אצל כל אדם ואדם, גם אם הוא בעל הפרעת קשב וריכוז וגם אם לא, כאשר ההבדל העיקרי הוא המינון והעוצמה, כלומר, בקרב בעלי הפרעת קשב וריכוז ניתן להיווכח במספר רב יותר של מאפיינים ובעוצמה חזקה יותר מאשר ביתר האוכלוסייה.

ערכת הקלפים רלוונטית לאלו המבקשים ללמוד על מחשבותיהם והתנהגותם של אנשים במצבי חיים שונים וכמובן שניתן לאפיין את התנהגותנו וללמוד על עצמנו בסיטואציות שונות.
הסבר כללי על ערכת "דמות מפתח":

הערכה כוללת 72 קלפים מאוירים באיורים מקוריים המציגים מצבים, התנהגויות ומחשבות שונות.
חלק מן האיורים מתארים מאפיינים בולטים של הפרעת קשב וריכוז וחלק מהאיורים מתארים מאפיינים החסרים בקרב בעלי הפרעת הקשב והריכוז. כמו כן, האיורים מציגים בפני המאמנים/ מטפלים/ יועצים/הורים קשיים נפוצים הקשורים להפרעת הקשב והריכוז.

הקלפים חושפים את האיור והפרשנות ניתנת למתבונן בקלף.
למרות זאת, כל אחד מהקלפים מתאר היגד המפורט בחוברת ההסבר, כמובן שניתן לפרש את ההיגד באופן השונה מזה המוצע.

לכל קלף, בנוסף לאיור, ישנה מסגרת צבעונית.
ישנם שבעה צבעי מסגרות שונים, כאשר כל צבע מאפיין קטגוריה שונה. החלוקה לקטגוריות התבצעה בהתאם לקבוצות המאפיינים הקיימים והחסרים של הפרעת קשב וריכוז, כאשר ניתן לעיתים לשייך קלף ליותר מקטגוריה אחת ואף לקטגוריה שונה.

המאמן, יועץ, מטפל, מוזמן לעבוד עם הקלפים לפי קטגוריות, כלומר בהתאם לנושא שבו מתמקד, לדוגמא- אימפולסיביות, או לשלב קלפים ממספר קטגוריות בהתאם למטרתו.
ניתן כמובן לעבוד עם הקלפים בצורה גלויה, כלומר לפרוס את הקלפים או את חלקם, כאשר המתאמן/ מטופל, מתבונן באיורים, וניתן לעבוד בצורה סמויה, להפוך את הקלפים ולהציע למתאמן/ מטופל לבחור קלפים מבלי שצפה באיור.
על היוצרים
ערכת קלפי "דמות מפתח", פותחה על ידי צוות חשיבה רב תחומי ובראשם מי שהגתה את הערכה- תמר סטון, M.A בהערכה ומדידה בחינוך מאוניברסיטת תל אביב ומאמנת אישית מומחית בהפרעות קשב וריכוז.

אפשרויות נוספות:
מיון מועמדים:
ניתן להשתמש בקלפים גם לצורך מיון מועמדים למקומות עבודה. היות והקלפים מתארים תכונות, רגשות והתנהגויות במצבים חברתיים הם רלוונטיים לכל הקשור למיון מועמדים ולדינאמיקה קבוצתית.
אחת ההצעות לעבודה עם הקלפים שפותחה בהקשר זה הינה:
משחק למיון מועמדים- Profiling
המועמד מתבקש לבחור מספר קלפים (8 לדוגמא) המאפיינים אותו.
ניתן לפרט יותר ולהנחות את אופן בחירת הקלפים. למשל: לבקש לבחור קלף שמיצג תכונה חיובית, בעייתית ולהסביר. יש להדגיש כי ניתן לבחור דווקא קלף שבמהותו אינו נתפס כחיובי, אך החשיבות היא בפרשנות, כלומר המועמד עשוי לציין שקלף מסוים דווקא מציין תכונה הפוכה אצלו, החשיבות היא בפרשנות.
לדוגמא: הקלף שמציג גבר המאחר את הרכבת, שמתפרש לכאורה כאיחור, יכול להתפרש כהזדמנות שפספס המועמד בחייו.

ניתן לבקש מהמועמד לבחור מספר תכונות שרלוונטיות לעבודה אותה הוא מבקש להשיג או תכונה חשובה ביותר כמו גם תכונה שפוגעת בעבודה ולאו דווקא תכונות המאפיינות אותו וכך ללמוד על המועמד באמצעות מנגנון ההשלכה.
לרכישת הערכה אנא פנו למספר הנייד 058-5979969 או שלחו מייל ואנו נחזור בהקדם.
נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה, רעיון, הבהרה ובכלל...
תמר סטון  tnstone@gmail.com